Aktuální předpověď počasíAktuální předpověď počasíAktuální předpověď počasí

Drogerie PeterkoviFoto - videoFotogalerieVideogalerieNáš InfokanálSedlec - PrčiceKontakt
         
 

Osmažená cizrna s kari a chilli

Jindřich Částka

Jedno balení cizrny namočíme na 24 hodin do vody. Po 24 hodinách vodu slijeme, natočíme na ni v hrnci vodu čistou a dáme vařit. Pěnu vzniklou při začátku vaření odebereme lžící a vaříme do měkka. Na hluboké pánvi si při vaření osmažíme na oleji najemno pokrájené dvě velké cibule společně s hrstí nadrcených kari lístků (curry leaves - listy z keře murraya coenigii, které se u nás dají sehnat ve specializovaných obchodech s indickým kořením - i v e-shopech). Cibulku s karilístky smažíme, dokud cibulka nezesklovatí. Pak přidáme horkou ocezenou uvařenou cizrnu a mírně zalijeme olejem, aby se nepřipálila.

Pokračování zde

 
         
 

Párky v listovém těstě

Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu.

Potřeme kečupem a hořčicí, rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými omotáme párky.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme v troubě na pečícím papíře do zlatova na 220 °C.

více zde

 
           
Na tomto místě může být i Váš recept.   Televize: internetové, celoplošné, školní, kabelové...