Osmažená cizrna s kari a chilli Jindřich Částka Jedno balení cizrny namočíme na 24 hodin do vody. Po 24 hodinách vodu slijeme, natočíme na ni v hrnci vodu čistou a dáme vařit. Pěnu vzniklou při začátku vaření odebereme lžící a vaříme do měkka. Na hluboké pánvi si při vaření osmažíme na oleji najemno pokrájené dvě velké cibule společně s hrstí nadrcených kari lístků (curry leaves - listy z keře murraya coenigii, které se u nás dají sehnat ve specializovaných obchodech s indickým kořením - i v e-shopech). Cibulku s karilístky smažíme, dokud cibulka nezesklovatí. Pak přidáme horkou ocezenou uvařenou cizrnu a mírně zalijeme olejem, aby se nepřipálila. |
|||||
Listové těsto vyválíme na pomoučněném válu. Potřeme kečupem a hořčicí, rádýlkem nakrájíme na proužky, kterými omotáme párky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v troubě na pečícím papíře do zlatova na 220 °C. |
|||||
Na tomto místě může být i Váš recept. | Televize: internetové, celoplošné, školní, kabelové... |